Načelnik Općine Čepin posjetio HNV sa suradnicma

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 03. ožujka 2023. - 13:51
Autor: 

Danas je Hrvatsko nacionalno vijeće posjetio načelnik Općine Čepin, gospodin Dražen Tonkovac sa suradnicima. Goste su dočekali  predsjednik HNV –a Zvonimir Deković i generalna konzulica Generalnog konzulata RH u Kotoru  gospođa Jasminka Lončarević.

Gospodin Deković je nazočnima približio rad Vijeća, probleme hrvatske zajednice u Crnoj Gori te izazove koji su pred njima. Također je govorio o povijesti Hrvata na ovim prostorima, istakao da  prema zadnjem popisu stanovništva (2011. godine) u Crnoj Gori živi 6.021 Hrvata, no unatoč tako malom broju, Hrvati  baštine  ogromno kulturno bogatstvo. Premda je pred nama popis stanovništva,  govorio o značaju istog.

Prisutne je pozdravila i generalna konzulica Lončarević, koja je govorila o položaju Hrvata, ključnim problemima zajednice i značaju zajedništva.

Gospodin Tonkovac je izrazio zadovoljstvom posjetom HNV – u, a podsjećamo, predstavnici hrvatske zajednice u Crnoj  Gori: gospodin Deković, predsjednik HGI –ja Adrijan Vuksanović, kao i dopredsjednik Ilija Janović, boravili su prošle godine u Osijeku, kada su se susreli sa županom Anušićem.

Gospodin Deković i  načelnik Tonkovac su razmijenili prigodne darove, na obostrano zadovoljstvo posjetom.