Nagrada za film „Ognjilo” u produkciji JU Centra za kulturu Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 11. kolovoza 2020. - 16:52
Autor: 

Film „Ognjilo” redatelja i scenariste Vladimira Perovića, u produkciji JU Centra za kulturu Tivat, osvojio je drugu nagradu u kategoriji kratkometražnog dokumentiranog filma na Međunarodnom festivalu u gradu Ierapetra na Kritu.

Film, sniman skoro tri godine u Ožegovicama iznad Čeva, slika dodir tradicionalnog i novog: u život jednog gorštaka, na njegovo imanje, u njegov krajolik, “useljava” ogromni metalni električni stub. Simbolično, to je predstavljeno kroz kontrast moćnog dalekovoda od 400 kilovolti na jednoj, i izbijanja iskri starinskim ognjilom i kresivom, na drugoj strani.

 “Zadovoljstvo nam je što “Ognjilo” opravdava sve ambicije koje smo godinama imali ka ovom projektu. Njegov festivalski put je tek počeo, a ista očekivanja imamo i na drugim regionalnim i međunarodnim festivalima. Zbog trenutne epidemiološke situacije u BiH, otkazali smo planirani put na Sarajevo Film festival, ali imaćemo priliku da isti pratimo putem online platformi, pa pozivamo našu publiku da prati naše društvene mreže, gdje ćemo postaviti odgovarajuću adresu za gledanje filma”, ističe izvršna producentica Jelena Božović.