Nagrađeni najbolji tivatski učenici

Time to read
2 minutes
Read so far

Četvrtak, 17. lipnja 2021. - 13:13
Autor: 

Svečana dodjela nagrada za najbolje tivatske učenike – dobitnike priznanja “Luča”, učenike generacije i nagrađene na državnim natjecanjima, održana je danas u organizaciji općinskog Sekretarijata za društvene djelatnosti. Nagrade najboljima uručili su predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović, potpredsjednik Općine Goran Božović i sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja.

Pozdravljajući učenike, predsjednik Komnenović im je čestitao na ostvarenom uspjehu: “Znanje je moć, ali vama danas nisu potrebni mudri citati, koliko podrška u vašem daljem radu i napredovanju. Očekuje vas još mnogo stepenica znanja koje treba osvojiti. Nije važno samo to što ste sada ostvarili uspjeh, važno je da taj kontinuitet uspjeha održite, da stečeno znanje vratite u naš grad i da tako doprinesete njegovom razvoju.”

Potpredsjednik Božović je čestitao najboljim tivatskim učenicima  na ostvarenom uspjehu, uputio im riječi podrške,  ali i savjet: “Nemojte očekivati da vas uvijek hvale i da baš svi priznaju vaš uspjeh, jer to nažalost često neće biti slučaj. Vi morate biti svjesni svog uspjeha i nikada ga ne izgubiti iz vida.” Božović je ukazao na značaj odabira budućeg zvanja “jer će ono u značajnoj mjeri uticati na kvalitet vašeg života” i kao zadatak lokalne uprave istakao važnost stvaranja pretpostavki da se uspješni I školovani mladi ljudi vrate Tivtu.

“Čestitam vam na postignutim rezultatima, na dobijenoj diplomi “Luča”, uz želju da to bude samo prvo u nizu priznanja, koja vas očekuju na daljem putu ličnog i profesionalnog rasta i razvoja.” – rekla je sekretarka Mršulja ističući da će lokalna uprava biti podrška na tom putu. 

Prisutne je, u ime najboljih učenika Tivta pozdravio Marko Kijac, učenik generacije u čak dvije škole: OŠ “Drago Milović” i Muzičkoj školi Tivat. On je rekao da su ove nagrade poticaj za sve prisutne učenike. Ove godine novčane nagrade je primilo 15 učenika završnih razreda osnovne škole i 15 srednjoškolaca dobitnika priznanja “Luča”, tri učenika, koji su u svojim školama proglašeni za učenike generacije i tri učenika koji su ostvarili zavidne rezultate na državnim natjecanjima znanja.

 Dobitnici priznanja “Luča” i novčane nagrade koju za postignuća dodjeljuje Općina Tivat su:

 -  JU OŠ “Drago Milović”: Filip Pinjatić, Bojana Hercegovac, Marko Kijac, Nađa Marković, Petar Stevović, Balša Popović, Sara Vraneš, Marija Samardžić, Marko Sindik, Iva Dubljević, Itana Pajović, Vuk Popović, Marija Zotova;

-   JU OŠ “Branko Brinić”: Krsto Kikanović, Anđela Bujenović;

-   JU SMŠ “Mladost”: Sara Ristović, Anja Stanišić, Katarina Krivokapić, Mija Radnjić, Slađana Đurašević, Antonio Tripović, Đorđe Raičević, Katarina Novović, Bojana Tomašević, Matea Đurović, Ognjen Đuričić, Katarina Klakor, Viktorija Samardžić, Tamara Nedović;

-   Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje i vaspitanje “Vida Matjan”: Danijela Krstović.

 Učenici generacije u OŠ “Drago Milović” su Marko Kijac i Bojana Hercegovac. Učenik generacije u OŠ “Branko Brinić” je Krsto Kikanović. Učenik generacije u Muzičkoj školi Tivat je Marko Kijac.

Nagrada je uručena i Stefanu Jašoviću, dobitniku nagrade na državnom natjecanju  znanja iz geografije, za osvojeno II. mjesto. Nagrađen je i Egor Georgijevski za osvojeno II. mjesto na državnom natjecanju  iz informatike, dok je nagrada pripala i Đorđu Raičeviću za osvojeno III. mjesto na državnom natjecanju  iz engleskog jezika. Svi oni učenici  su SMŠ “Mladost” iz Tivta.

Foto: Općina Tivat / Brand New Tivat