Nagrađeni polaznici edukativno-kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru’’

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 29. ožujka 2021. - 10:20
Autor: 

Polaznici edukativno-kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru’’, koje su organizirali Kulturni centar ,,Nikola Đurković'' Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica i Udruženje za promociju sinologije Kotor su kroz individualno sudjelovanje na Twitter kvizu Veleposlanstva NR Kine osvojili  interesantne i vrijedne nagrade. Povodom Proljetnog festivala i ulaska u godinu Bivola, kinesko Veleposlanstvo pripremilo je preko 200 poklona za ljubitelje kineske kulture, sudionike u kvizu ,,Koliko dobro poznaješ Kinu’’.

Kviz, koji je bio objavljen 12. veljače na Twitter-u Veleposlanstv,a sastojao se od 10 pitanja i za svako su bila ponuđena četiri odgovora, od kojih je samo jedan točan. 

Polaznici radionice iz Kotora i Budve, koji su sudjelovali u kvizu su: Ena Obradović, Vojin Džaković, Nikolina Ljesar i Lidija Vičić.

Mali sinolozi iz Kotora i Budve osvojili su vrijedne porculanske setove za čaj, mirišljave vrećice, bojanke i razglednice s prikazima životinja kineskog horoskopa, kineske kaligrafske četkice i tradicionalnu odjeću od čiste svile. Pokloni su pažljivo odabrani i predstavljaju neke od najprepoznatljivijih simbola i tekovina kineske kulture i civilizacije s čijim nastankom, simbolizmom i upotrebom su polaznici radionice ,,Kineski kroz igru’’ imali prilike da se upoznaju tijekom četvrtog ciklusa. Voditeljici radionice Jeleni Stjepčević uručena je Velika figura kamile-trobojna keramika dinastije Tang koja predstavlja veličanstveno kulturno blago Kine i u sebe je absorbirala  više vidova kineske umjetnosti – slikarstvo, kiparstvo, reljefe u kamenu.