Najbolji tivatski sportisti u 2015.

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 29. siječnja 2016. - 13:05
Autor: 

Radio Tivat i Sekcija sportskih novinara Tivta svake godine organizira „Izbor najboljih sportista“, akciju koja traje već dvadeset godina na ponos svih koji cijene trud uspješnih sportista. Akcija se održava  u suradnji s Općinom Tivat, najvećim sponzorom tivatskih sportista i sportskih klubova. Tako je bilo i danas kada se nazočnima obratio direktor Radio Tivta Dragan Popadić, koji je pozdravio sve ljubitelje sporta, sve ljude koji bezuvjetno podržavaju ljude koji žive za sport i koji su ponos našeg grada. Predsjednik Općine Ivan Novosel izrazio je izuzetno zadovoljstvo što se ovakva akcija održava dvadesetu godinu. Gospodin Novosel je istakao da će Općina i dalje podržavati ovu akciju koliko god je  to moguće i ulagati trud da Tivat u sportu dostigne određenu razinu. U planu su i izdvajanje financijskih sredstava, koji će sportistima Tivta pomoći u napredovanju. Također se osvrnuo na prethodna ulaganja, kao i ona koja će tek uslijediti.

Nagrade najboljim sportistima u  2015. godini uručili su predsjednik Općine Ivan Novosel, predsjednik Skupštine Krsto Bošković, sportski novinari, a  pehar Košarkom klubu uručio je direktor Košarkaškog kluba „Stršljen“ iz Plava, Adem Huseinović.

Najboljem sportisti Miroslavu Petkoviću i najboljem sportskom klubu RK „Partizan“ predsjednik Općine uručio je i novčane nagrade u iznosu  od 1.000 eura.

U ime dobitnika priznanja organizatorima su zahvalili vicešampion svijeta u boćanju Miroslav Petković i trener jesenjeg prvaka Prve rukometne lige, Dejan Stjepčević. Među  najboljim sportistima  nalaze se  karatista Dejan Daković, Amela Feković  - natjecateljica u benč presu, strijeličar Milan Borović, šahista Veljko Draganić, košarkaš Mašan Vrbica, rukometaš Marko Vrdoljak, jedriličar Igor Les, kuglašica Mirjana Ardalić i džudisticaMilica Katić.


Specijalna priznanja uručena su Džudo klubu Tivat, ŽRK“Tivat“, BK“Brđanin“, BK“Palma“, KK“Teodo“ i ŠK“Mimoza“.


Posebna priznanja dobili su automobilista Tripo Pinjatić, kuglaš Mladen Božinović, košarkaš Vjekoslav Vučinović, džudista Krsto Kikanović i sportski ribolovac Luka Maslovarić.

Svečanosti su nazočili  i  bivši najbolji sportisti Tivta - Peđa  Martinović, Sveto Deković i Miroslav Petković.