Naloženo zatvaranje dječjih igrališta

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 16. veljače 2021. - 12:19
Autor: 

Predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović naložio je zatvaranje dječjh igrališta i teretana na otvorenom i urgirao da Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor Općine  Tivat i Odjeljenje bezbjednosti Tivat maksimalno pooštre kontrolu poštovanja epidemioloških mjera, svatko iz svoje nadležnosti - zaključeno je na danas održanom sastanku Općinskog  tima za zaštitu i spašavanje. Komnenović je prisutne informirao o online sastanku predstavnika Općinskog tima s Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje, koji je rezultirao redovnom komunikacijom koju Općine ostvaruje s ove dvije institucije.

 Epidemiološka služba Doma zdravlja Tivat bilježi smanjen broj oboljelih na dnevnom nivou, a po riječima ravnateljice dr. Jasminke Anđelić, ova zdravstvena ustanova raspolaže dovoljnim količinama PCR i brzih testova, ali i drugih medicinskih sredstava. U Tivtu je trenutno 368 aktivnih slučajeva obolijevanja od koronavirusa.

U toku su pripreme za početak vakcinisanja, i po trenutnom planu imunizacija će se sprovoditi u prilagođenom kontejneru postavljenom uz sam objekat Doma zdravlja. Prvo će se vakcinisati zdravstveni radnici i osobe starije od 80 godina”, navela je dr. Anđelić.

“Po izvještaju Dragana Kontića, načelnika OB Tivat, policija je u proteklih 10 dana izvršila kontrolu 252 lica, kojima je izrečena mjera samoizolacije. U istom vremenskom periodu podnešene su četiri krivične prijave. OB Tivat vanredno angažuje službenike kako bi pokrili sve aktivnosti. Redovne kontrole sprovodi i opštinska komunalna policija i inspekcija, u svim djelovima grada, obilazeći ugostiteljske objekte, javne površine na kojima se stvaraju redovi. Kontroliše se i poslovanje taksi prevoza i primjene epidemioloških mjera u javnom prevozu.

 Iz Crvenog krsta Tivat je saopšteno da je u proteklom periodu pomoć u higijenskim i prehrambenim paketima stigla do 120 romskih porodica, a namirnice su dostavljene i za 60 porodica u stanju socijalne potrebe. Tivatski Crveni krst na Lovanju je dopremio 20 paketa tople odjeće i higijenske pakete po potrebi. Neometano radi i geronto servis, a za naredni period planirana je i podijela ćebadi. Dežurni telefon Crvenog krsta Tivat je 069 968 173, a aktivan je i broj opštinskog call centra (069 351 251), na koji građani mogu pozvati ukoliko im je potrebna pomoć oko kupovine i dostave osnovnih namirnica. Služba zaštite i Komunalno preduzeće Tivat definisali su raspored sprovođenja dezinfekcije javnih prostora i ustanova za period od narednih 8 dana. Naredni ciklus dezinfekcije grada otpočinje sutra uveče nakon 21h, a u ovoj aktivnosti svoj doprinos daju Dobrovoljno vatrogasno društvo, DVD "Krtoli” i “Vodovod i kanalizacija” Tivat” – stoji u priopćenju.

 

 

Fotografija: Općina Tivat