Narednog tjedna o autizmu u 4 grada s psihologicom Majom Bonačić

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 25. ožujka 2017. - 9:28
Autor: 

U Crnoj Gori će narednog tjedna biti organiziran  događaj pod nazivom  „Zaigrana pedala“, ususret Svjetskom danu svjesnosti o autizmu koji se obilježava 2. travnja.

„Zaigrana pedala“  je projekt Udruge Oblačić iz Hrvatske, kojoj će potporu  u organizaciji događaja u Crnoj Gori pružiti Fondacija “Ognjen Rakočević”, Triatlon savez Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, Udruženje Roditelji, Asocijacija za demokratski prosperitet-ZID i Multisport akademija Mayer.

Događaj  ima za cilj podizanje svijesti o poremećajima iz autističnog spektra i pružanje savjeta i potpore roditeljima djece koja imaju autizam. Da bi skrenula pozornost na važnost terapije igrom kod djece s poremećajima iz autističnog spektra, Udruga Oblačić će ove godine u osam gradova Hrvatske i Crne Gore održati edukativna predavanja o pristupu djeci kroz igru i o terapeutskoj igri u radu i komunikaciji s djetetom.

Ovaj događaj će biti organiziran u Crnoj Gori zahvaljujući Maji Bonačić, koja vodu Udrugu Oblačić, inače magistrica psihologije i vrhunska sportašica  prve kategorije, aktualna državna prvakinja u dugom triatlonu, koja sva predavanja održava na volonterskoj osnovi i cjelokupan dolazak i angažman realizira  na taj način. Događaj su do sada podržali i Turistička organizacija Kotora, OJU “Muzeji” Kotor, hotel Franza u Baru, Gradska kavana u Herceg Novom, Tempo iz Podgorice, KIC “Budo Tomović”, a svi oni će osigurati i svoje usluge i servise za dolazak Maje Bonačić, njezin  smještaj i održavanje predavanja. 

 Maja Bonačić će doći u Crnu Goru biciklom iz Hrvatske, a zatim tijekom  pet dana održati dvosatna edukativna predavanja o autizmu u Herceg Novom, Kotoru, Baru i u Podgorici, gdje će biti upriličen i humanitarni događaj Triatlon saveza Crne Gore i Multispor akademije Mayer u cilju prikupljanja sredstava za Fondaciju “Ognjen Rakočević”. 

Ovaj humanitarni događaj predviđa da u Podgorici, na više lokacija, u petak, 31. 3., u različitim terminima budu održavane triatlon aktivnosti (vožnja bicikla, plivanje, trčanje) kao i prikupljanje sredstava za Fondaciju uz organizirano  savjetovanje roditelja o autizmu.