Nastavlja se podjela humanitarne pomoći

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 02. travnja 2020. - 16:38
Autor: 

Distribucija donacije,  koja je stigla s namjenom da bude uručena stanovništvu RE populacije u Tivtu, bit će organizirana sutra na Lovanji, naselju „7.jul“ i u Gradiošnici.

„Na terenu će biti timovi koje čine predstavnici Opštinske organizacije Crveni krst, Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS) i predstavnika Udruženja Egipćana“, priopćila je Nevena Božović iz OO Crveni krst. 

Timovi volontera OTZS i Crvenog križa  nastavili su i danas distribuciju pomoći stanovništvu iz rizične kategorije.

Općinski odbor Crvenog križa zahvaljuje građanima koji se javljaju sa željom da doniraju namirnice, što je moguće uz konsultacije sa ovom organizacijom.

„Naši volonteri ove namirnice pripremaju za sljedeće akcije podjele pomoći, odziv građana raste iz dana i veoma smo zahvalni svima na tome“, dodala je Božović.

U okviru mjera podrške i pomoći najugroženijim strukturama stanovništva Tivta u prethodna dva dana volonteri OTZS i OO Crveni krst uručili su za 110  obitelji pakete s osnovnim životnim namirnicama i sanitarno-higijenskim sredstvima.

Akcija podrške realizira se u suradnji Općine Tivat, OO Crvenog križa , Ministarstva rada i socijalnog staranja. Donatori su brojni privrednici grada.

Podjelom paketa s namirnicama i higijensko sanitarnim sredstvima bit će obuhvaćeno i 35 obitelji  sa spiska Udruženja penzionera Tivat.