Natječaj za stipendiju na američkom koledžu RIT Croatia u Dubrovniku traje do 23. 3.

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 09. ožujka 2018. - 10:05
Autor: 

Natječaj za Porto Montenegro stipendiju od 25.000 eura, za školovanje jednog studenta iz Crne Gore na stručnim diplomskim studijama Hospitality and Tourism Management na renomiranom američkom koledžu RIT Croatia u Dubrovniku  je otvoren do 23.3. Na natječaj za stipendiju Porta Montenegra mogu se prijaviti svi kandidati iz Crne Gore koji su u završnom, četvrtom razredu srednje škole ili koji već imaju završenu četverogodišnju srednju školu.

Za više informacija o RIT Croatia  i proceduri oko prijave za stipendiju  posjetite web stranicu i linkove:

http://www.croatia.rit.edu/portomontenegro#.Wo_aDq6nGUk

http://www.croatia.rit.edu/

Prema povratnoj informaciji od menadžmenta RIT-a, na održanoj  Info sesiji povodom stipendije, Porto Montenegro privlači izuzetno kvalitetne kandidate koji razumiju važnost ulaganja u znanje kao imperativ za uspješnu budućnost – svojim rezultatima to već i pokazuju prve dvije stipendistice  Porta Montenegra Jovana Ivanović i Irma Omeragić.

„U svakodnevnom susretu sa novim izazovima u drugoj godini i stručnim predmetima, pomažu mi znanja koja sam stekla obavljajući praksu u Hotelu Regent Porto Montenegro, tokom prošlog ljeta. Trenutno proširujem svoje znanje obavljajući praksu u marketing sektoru u hotelu Hilton u Dubrovniku, u sledeće studentske godine tokom jednog semestra ću biti student škole La Rochelle u Francuskoj“, istakla je prva stipendistica Porto Montenegra Jovana Ivanovic.

Druga stipendistkinja PM-a, Tivćanka Irma Omeragić je na prvoj studentskoj godini, i svježi dojmovi su samo „u superlativu“: „Profesori na fakultetu su spremni da prenesu znanje i sve će uraditi kako bismo mi, kao studenti, razumjeli nastavne jedinice. RIT Croatia pruža puno prilika koje samo čekaju da budu iskorištene i jako sam srećna što sam dobila priliku da sve to i iskusim“, dodala je Omeragićeva.

Stipendija u vrijednosti od 25.000 EUR pokriva troškove školarine tijekom studija, a osim stipendije, najbolji kandidat osvaja i mogućnost da stručnu praksu obavi upravo u Portu Montenegru.

 

RIT Croatia je dio Rochester Institute of Technology, jednog od 10 najvećih privatnih sveučilišta u SAD-u. RIT je osnovan 1829. godine. S više od 18,600 studenata, 230 studija i kampusima u Americi, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ovo je sveučilište diljem svijeta poznato po obrazovanju usmjerenom na razvoj karijere i ima jedan od najvećih i najstarijih programa stručne prakse u svijetu.