Nautički događaji obilježavaju rujan

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 02. rujna 2015. - 15:49
Autor: 

Rujanski događaji u marini za superjahte i luksuznom nautičkom naselju Porto Montenegro fokusirani su na nautiku: prva edicija MYBA Pop-up Show-a i prestižna regata  „Tisuću otoka“, okupit će zanimljivu nautičku klijentelu, kao i ljubitelje jahtinga i jedrenja. Intenzivan kalendar događaja ne jenjava ni u devetom mjesecu, a ljubitelji šopinga uživaju u sjajnim popustima u dizajnerskim radnjama, zbog čega se Porto Montenegro s pravom smatra destinacijom gdje ljeto traje duže.

Ekskluzivni nautički događaj MYBA Pop-Up Superyacht Show, održava se od 4. do 6. rujna , a vlasnici impresivnih jahti iz cijelog svijeta pristižu kako bi bili prisutni na trodnevnoj prezentaciji koja okuplja MYBA jahting brokere, zastupnike i predstavnike jahting industrije.

Predstavnici Porta  Montenegra i prestižne globalne jahting asocijacije MYBA proteklih mjeseci intenzivno su radili na organizaciji ovog događaja, prvog ovakve vrste u regiji. Tijekom posljednjih godina marina Porto Montenegro postala je vodeća matična luka za superjahte i jedno od najluksuznijih nautičkih naselja na Mediteranu, te je, prema mišljenju organizatora, atraktivna kao “nautička pozornica budućnosti“. Tijekom trodnevnog programa, na mulu 1 s vezovima za superjahte, međunarodni posrednici, brokeri i zastupnici jahting institucija, imat će priliku da uživaju u superjahtama, ali i čuju novitete u nautičkoj industriji. Društveni događaji, zabave u rekonstruiranom  Jahting klubu Porto Montenegro i krstarenje u akvatoriju Boke, bit će idealna prilika za umrežavanje više od 100 brokera i vlasnika superjahti s  potencijalnim klijentima, ali i prezentaciju Crne Gore kao atraktivne jahting destinacije.

Treća po redu velika međunarodna regata „Tisuća otoka“ (Thousand Islands Match Race), koju organiziraju Jahting klub Porto Montenegro, JK SCOR Rijeka i Udruženje Val iz Rijeke, jedrit će se od 17. do 27. Rujna , u klasi ORC i MOCRA. Za manje od mjesec dana od ove jedriličarke utrke, dolazak je potvrdilo preko 20 skipera s jedrilicama iz Austrije, Čilea, Hrvatske, Češke, Njemačke, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Slovenije, Slovačke i Crne Gore, čime se još jednom potvrđuje međunarodni imidž ove regate. U akvatoriju Bokokotorskog zaljeva, u četvrtak 23. rujna održat će se i regata pod nazivom  Tisuću otoka +2, u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro, kada će jedriličari iz Tivta imati priliku da jedre sa učesnicima međunarodne jadranske regate, oko dva bokeška otoka.