Nova internet prezentacija Općine Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 07. prosinca 2020. - 10:12
Autor: 

Službena web prezentacija Općine Tivat, od danas je u novom ruhu, redizajnirana i prilagođena potrebama građana. Navigacija je reorganizirana s ciljem veće preglednosti i što jednostavnije upotrebe. Fokus redizajna je bio i na osiguravanju bržeg i lakšeg korisničkog pristupa i pregleda sadržaja, kako na tradicionalnim ekranima, tako i na mobilnim telefonima i drugim uređajima.

“Definisali smo i sproveli standard objava informacija na websajtu, tako da su informacije logički kategorisane, a članci koji se objavljuju "markirani" piktogramima pripadajućih opštinskih organa i službi”, priopćili su ovim povodom iz Službe predsjednika Općine. “Određeni segmenti sadržaja još uvijek su u procesu postavljanja, zbog nove Odluke o organizaciji rada lokalne uprave, pa građane molimo da se obrate nadležnim organima ukoliko ne mogu pronaći ma koji obrazac ili formular, kako bi im isti bio dostavljen”. 

Redizajn i implementacija rješenja novog websajta, rezultat su višemjesečne suradnje Općine s lokalnim IT konsultantskim poduzećem “Digital Solutions Montenegro” iz Tivta i web development studiom “MaivDesign” iz Vankuvera, koji su sproveli sve dogovorene izmjene i poboljšanja.

U cijelosti je sprovedena obuka općinskog tima, za upravljanje sadržajem svih informacija koje se objavljuju na websajtu, korištenjem moderne Wordpress CMS platforme. Prikaz i učitavanje sadržaja websajta, a posebno obimne dokumentacije koja se svakodnevno objavljuje i ažurira na portalu, plasira se kroz moderne "cloud" serverske tehnologije i CDN servise s maksimalnom brzinom i odzivom učitavanja na korisničkim uređajima. Pored brzine učitavanja, navedeno osigurava veću sigurnost i dostupnost u odnosu na prethodno rješenje.

Sve informacije o radu lokalne uprave Tivta, možete pronaći na: www.opstinativat.me