NVO “Hrvatski libar” - Reagiranje na Odluku Općine Tivat o iseljavanju hrvatske zajednice iz Doma kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 25. veljače 2022. - 8:38
Autor: 

Hrvati su ovdje bili i ostali! – podržimo svoj narod i očuvajmo svoje ognjište.

Hrvat je ime na stoljetnom oltaru ponosa i opstanka, ime naroda uzdignutog u slavi i veličini svoje povijesti, ime naroda koji dom svoj brani. A dom čija vrata i danas čuvaju Hrvati je Boka kotorska i kamen bokeljski koji su gradili njihovi praoci, a kojeg i danas nižu i oplemenjiju ovdašnji Hrvati Boke.
Težak je klav na ovdašnjim vratima bokeljskog doma Hrvata, mnogo je ruku koje ga drže, ali mnogo je i ruku koje ga ruše. Mnogo je mračnih sjena koje mu se prikradaju, te nedorasli toj kulturi samo slijepo udaraju.
Upravo u ovom trenutku, kada se hrvatska bandijera u Boki kotorskoj i dalje vijori i prkosi burama, kreću poslednji trzaji pokušaja gašenja hrvatskog imena na našem rodnom kamenu. A ti pokušaji udara najniže razine uobličeni u nečovječne, necivilizacijske postupke od prijetnji do iseljavanja Hrvata iz svojih domova, ogledalo su izgleda i čelnih općinskih ljudi, koji nedorasli trenutačnoj poziciji, svoj opstanak pokušavaju iskonstruirati raznim političkim pritisima i ucjenama, te kao krajnji postupak očajnika pred skliznuće, koriste krajnje rigorozne metode poput iseljavanja hrvatske zajednice i vjerojatno “čišćenja” prostora od bilo kakvih civilizacijskih i kulturnih tragova, jer ih to vrijeđa na svaki način.
NVO “Hrvatski libar” osuđuje postupak lokalne tivatske vlasti o iseljavanju hrvatske zajednice iz Doma kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi, te daje potporu svakom vidu borbe za opstojnost Hrvata Boke kotorske, na svom rodnom kamenu.

Veliki je narod hrvatski  - uvijek bio i biti će na prijestolu moći!

NVO “Hrvatski libar” - Kotor