Obilježen blagdan Gospe od Anđela

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 02. kolovoza 2019. - 10:17
Autor: 

Povodom blagdana Gospe od Anđela danas je u istoimenoj crkvi održana sveta misa.

Misu je predvodio peraški župnik don Srećko Majić, koji se obratio vjernicima: „Sveta Terezija stalno je govorila kako je željela biti svećenik. Na pitanje „Zašto?“, rekla je: „Da stalno mogu propovijedati o blaženoj Djevici Mariji.“ Ona nije bila potpuno svjesna kako je to gotovo nemoguće. Svakom svećeniku je najdraže, ali i najteže propovijedati o Djevici Mariji“.

„Neka nam zagovorom pomogne da ju možemo slijediti, kao što je ona slijedila svoga sina, Isusa Krista“, kazao je don Srećko Majić.

Don Željko Pasković đakon govorio je vjernicima o razlici između prave i lažne vjere: „Prava vjera nije nadati se; prava vjera nije tražiti od Boga i misliti Bog će mi možda pomoći. Prava vjera je ono kada mi znamo i vjerujemo da nam Bog hoće pomoći. A zašto nam Bog hoće pomoći? Zato što je svemoguć, zato što je sve u njegovoj ruci. Sve nas poznaje, svakoga od nas pojedinačno. Sve naše prošlosti, sve one grijehe, sve ono dobro što smo uradili“. On je istakao da vjera nije samo ako poznajemo Gospodinove riječi, već ako živimo po njima.

Misi je nazočio mladomisnik don Tonći A. Pizmić.