Obilježen Međunarodni dan čišćenja obala

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 22. rujna 2019. - 8:20
Autor: 

Zaposleni hotela Regent i Općine Tivat obilježili su Međunarodni dan čišćenja obala uklanjanjem otpada na potezu od plažnog bara „Verige” do crkve „Gospa od Anđela”.

“U sklopu akcije uklonjeno je ukupno 20 velikih vreća otpada od čega je sakupljeno plastičnog i staklenog otpada u 10 kesa dok je drugu polovinu činio zeleni otpad ukomponovan sa raznolikom plastičnom ambalažom. Ukupno dvadesetak ljudi od čega 16 zaposlenih hotela Regent, nekoliko volontera i petoro zaposlenih  Opštine Tivat su učestvovali u obilježavanju ovog dana dok je asistencija pružena od strane Komunalnog d.o.o.- izjavila je ovom prilikom Žana Zeković, direktorica ljudskih resursa hotela Regent te izrazila zahvalnost svim sudionicima akcije.

Akcija je inicirana od strane menadžmenta hotela Regent i realizirana u suradnji sa Sekretarijatom za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Općine Tivat i poduzećem “Komunalno” d.o.o. Tivat te ista uključena na listu aktivnosti NVO „Zero Waste Montenegro”, koja ovu međunarodnu ekološku inicijativu u Crnoj Gori organizira već treću godinu zaredom s delegacijom Europske unije u Crnoj Gori i EU Info centrom.

Spomenuta inicijativa organizirana je s ciljem obilježavanja Svjetskog dana posvećenog čišćenju obala „International Caostal Clean Up Day” , koja je započela prije 30 godina, uključuje 100 zemalja i skoro milijune volontera.