Obilježen Svjetski dan glazbe u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 22. lipnja 2016. - 11:12
Autor: 

Svjetski dan glazbe slavi se svake godine 21. lipnja besplatnim nastupima profesionalnih i amaterskih glazbenika na otvorenim trgovima, pjacama i pjacetama. Održava se u preko 120 zemalja na svim kontinentima. Cilj koncerata je podsjetiti publiku na važnost glazbe u svakodnevnom životu.

Ove godine ŠOSMO „Vida Matjan“ organizirala je koncert u Kotoru. Priliku da se pokažu dobili su i članovi Hrvatskog kulturnog društva „Tomislav“, te su svojim nastupom doprinijeli  širenju univerzalne glazbene poruke.

Djeca, članovi Dječjeg zbora „Leptirići“ s voditeljicom Nadom Grüner Baldić izveli su dvije dalmatinske narodne pjesme, dvije pjesme bokeljskog skladatelja Vicka Nikolića i skladbu  Alfija Kabilja „Neka cijeli ovaj svijet“. Korepetitor je bio profesor Dejan Krivokapić, a dobroj izvedbi doprinijeli su Josip Belan (gitara) i Vasko Todorović (mandolina). Obučeni u mornarskom stilu imali su odličan scenski nastup i svojim šarmom i umijećem oduševili brojnu publiku.

Sopranistice Bojana Pejanović i Nada Grüner Baldić uz istu glazbenu pratnju izvanredno su otpjevale  pjesmu „Ribar plete mrižu svoju“, a poseban doprinos ovoj glazbenoj večeri dala je Nada Grüner Baldić izvedbom „Čekam te“ za koju je napisala tekst i glazbu.

Svojim sudjelovanjem članovi Hrvatskog kulturnog društva „Tomislav“ na najljepši i najveseliji način označili su početak ljeta u Kotoru.