Objektivom kroz Crnu Goru

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 19. listopada 2020. - 10:50
Autor: 

#regentphototrackingtour #alifelessordinary #montenegro

Regent Porto Montenegro je organizirao prvu photo-tracking turu Bokom kotorskom u okviru koje je 17. listopada okupio ukupno šest fotografa iz Crne Gore, Srbije i Velike Britanije, koji se bave destinacijskom fotografijom.

“Organizacija photo-tracking ture je izraz naše potrebe da kroz objektiv profesionalaca prikažemo ljepote, ovom prilikom, uglavnom Boke Kotorske i autohtonog načina života. Kroz umjetnički izraz koji govori “više od hiljadu riječi” želimo da u novonastalim okolnostima apostrofiramo značaj fotografije koji je odlučujući faktor u izboru prve sledeće destinacije u eri digitalizacije i društvenih mreža. Takođe, ovim želimo da prepoznamo kvalitet i značaj rada nekih od domaćih fotografa koji su doprinijeli promociji projekta Porto Montenegro i Crne Gore. Naša je namjera da njihov rad istaknemo u renomiranim međunarodnim medijima kao i izložbama u zemlji i inostranstvu”, izjavila je Elena Ljiljanić, PR & Marketing Menadžer hotela Regent.

Prve fotografije s photo-tracking ture su već na društvenim mrežama fotografa – sudionika: Marka Obradovića,  Strahinje Filipovića, Mathias Falcone-a i Ranka Maraša, Zorana Radonjića, Miloša Samardžića kao najpopularnijih fotografa mlađe generacije, koji se bave motivima Boke kotorske i foto identiteta Crne Gore.

Gospodin Falcone-a je posebno ugostila i Nacionalna turistička organizacija te je za njega organiziran posjet Baru, Staroj maslini u okviru koje će imati priliku upoznati se s proizvodnjom maslinovog ulja i dijelom ponude za avanturistički turizam putem kanjoning ture kroz kanjon rijeke Rikavac.

Kompletan program foto ture realiziran je u suradnji s Nacionalnom turističkom organizacijom, Turističkom organizacijom Tivat i marketing timom “Adriatic Marinas” – Porto Montenegro.