Od danas u Tivtu strožije epidemiološke mjere

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 09. studenog 2020. - 11:50
Autor: 

U Tivtu će od danas, 9. 11., početi primjena strožijih epidemioloških mjera, što je posljedica velikog povećanja broja građana Tivta pozitivnih na koronavirus, u proteklih 14 dana. Institut za javno zdravlje Crne Gore, shodno tome, objavio je nove stope kumulativnih incidencija, pa Tivat prelazi u drugu grupu, što znači pooštravanje epidemioloških mjera. Nove mjere podrazumijevaju:

- Ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 22:00 sata;

- Ograničavanje uvjeta rada ugostiteljskih objekata tako što je uz važeće epidemiološke mjere dozvoljeno da za jednim stolom i u objektu i izvan njega (terase, bašte i sl.) budu najviše dvije osobe;

- Obveza striktnog poštovanja razmaka od najmanje jedan metar od stolice do stolice kada lica sjede za stolovima i okrenuti su leđima jedni drugima.

„Opština Tivat poziva sve građane da poštuju propisane mjere, da vode računa i tako zaštite i sebe i druge od daljeg širenja koronavirusa. “Lokalna uprava je u stalnom kontaktu sa epidemiološkom službom Doma zdravlja Tivat, situacija je kompleksna, i po podacima koje imamo, mogu reći da broj novoobljelih u Tivtu posljednjih dana bilježi veliki porast” - kazao je predsjednik Općine Željko Komnenović.