Od sutra broj 15888 za donacije SMS-om za RH

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 31. prosinca 2020. - 15:02
Autor: 

“Crveni krst Crne Gore je, u saradnji sa Crnogorskim Telekomom, Telenorom i M-telom, aktivirao SMS liniju za donacije 15888, putem koje građani Crne Gore od sjutra, 1. januara 2021. godine, mogu da pruže podršku stanovnicima Hrvatske pogođenim zemljotresom.

Slanjem SMS-a na broj 15888, moguće je donirati 1 euro. Ova usluga je dostupna korisnicima svih operatera u Crnoj Gori, a nakon realizovane donacije svaki donator će SMS-om dobiti potvrdu o uspješno realizovanoj donaciji.

Podsjećamo da je donacije moguće realizovati i uplatama na žiro račun: 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, sa naznakom „pomoć stanovnicima Hrvatske“.

Crveni krst Crne Gore će sva prikupljena sredstva uplatiti Hrvatskom Crvenom križu, koji je neumoran u odgovoru na humanitarne potrebe stanovnika pogođenim zemljotresom i konstantno prisutan na terenu.

Finansijske uplate su za sada najbolji način pružanja podrške, jer iz Hrvatskog Crvenog križa nisu iskazali potrebe za nekim drugim vidom pomoći, zbog činjenice da trenutno raspolažu dovoljnim količinama hrane, higijenskih i drugih artikala, a i zbog logističkih aspekata ovih vrsta donacija. Tako apelujemo na sve koji žele da daju doprinos, da to učine putem žiro računa i SMS-a. Ako dobijemo drugačije informacije iz Hrvatskog Crvenog križa, koji aktivno sarađuje i sa drugim službama, obavijestićemo javnost. Podržavamo i svaki vid pružanja podrške i akcija koje se organizuju, jer su ciljevi i namjere svih tih aktivnosti iskreni i humani. Ipak apelujemo da djelovanje bude sinhronizovano, kako bismo jedinstveno pomogli onima kojima je potrebna i da se ne upućuje pomoć koja nije tražena i bez prethodnog dogovora i koordinacije za nadležnim službama i organizacijama” – priopćavaju na stranici Crvenog križa Crne Gore..