Odgovor HNV – a Lukoviću

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 25. srpnja 2022. - 10:10
Autor: 

Odgovor Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore na iznesene poluistine dopisnika Lukovića u dnevnom listu Vijesti pod naslovom: HNV nezakonito postavilo video-nadzor: Nelegalno snimanje u Donjoj Lastvi

Obavještavamo javnost, posebno u Tivtu, o egzaltaciji dopisnika Lukovića, koju demonstrira svaki puta kada pokušava da bude objektivan ,,novinar“. Tako već u samom naslovu, prije odgovora Agencije za zaštitu ličnih podataka (AZLP), imperativno zaključuje o nezakonitom snimanju.

Kako sam tvrdi, dopisnik Vijesti iz Donje Lastve podnio je zahtjev Agenciji za zaštitu osobnih podataka za provjeru zakonitosti postavljanja video nadzora na Domu kulture ,,Josip Marković'' u Donjoj Lastvi. U svojoj dobronamjernosti ili želji da i, nakon što mu Agencija dostavi svoj uvid, dobije mogućnost  napisati još jedan tekst o hrvatskoj zajednici. Očito nije mogao suspregnuti svoju objektivnost, koja ga inače krasi.

Recikliranjem starih tekstova i poluistina pokušava aktualizirati teme koje su za HNV davno  završena priča, ali svakako i za Hrvatsku krovnu zajednicu Dux Croatorum. Primjerice, neprestano postavljajući pitanje zakupa dijela prostora na Domu kulture koje je Dux Croatorum stavio ad acta 2017.godine. Želeći da mu tekstovi budu ogromni i da pri tome neznavenima izgledaju i stručni , pišući ih u maniri copy paste svakog zakona kojega navodi u tekstu, samo potvrđuje da količina napisanoga ne znači i kvalitetu. U želji da pomognemo istraživačkom ,, novinaru'', ovim putem mu dostavljamo  dokument koji bi i njemu trebao biti dostupan ,ali više iz razloga istinitog informiranja javnosti .

Na kraju želimo upoznati gospodina dopisnika da čim dobijemo odgovor Agencije za zaštitu osobnih podataka, koja je obavila inspekciju , dostavit ćemo mu i odgovor Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore koji će objektivno, istinito i dobronamjerno (vjerujte, može se i tako pisati) biti odgovor na sva postavljena pitanja.

Dakle, nikada ne sumnjajte u Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i u dobronamjernost da Vam se daju odgovori radi interesa javnosti, kako Vi inzistirate,  ticali se oni kamera ili obećane zahvalnice Vama, a ne kao što u tekstu neistinito insinuirate dnevnom listu Vijesti. Za zahvalnicu je potrebno samo pravilno odrediti datum, a tu smo u dilemi: prvi travnja ili na Lastovskoj fešti čija se završnica odvija na pristaništu ispred Doma kulture ,,Josip Marković“, o čemu ćete svakako blagovremeno biti obaviješteni.