Održan božićni program "Zapjevajmo u božićnom ozračju"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 19. prosinca 2021. - 12:03
Autor: 

Sinoć je na Velikoj sceni Centra za kulturu "Nikola Đurković" održan božićni program, "Zapjevajmo u božićnom ozračju." Program su osmislile voditeljica Amaterskog kazališta HNV-a Dijana Milošević i voditeljica klape "Marineri" Nada Baldić. Njihovim su se grupama, svojim glasovima, plesnim pokretima i recitacijama, pridružili učenici hrvatske nastave u Crnoj Gori. Na sceni su ih pratili mladići iz Muzičkog sastava HNV-a, a posebnu ulogu u predstavi ima Milivoj Slaby.

Programom dominiraju božićne pjesme, od onih popularnih kao što su "Božić dolazi" i "All I Want For Christmas Is You", do tradicionalnih poput "U sve vrijeme godišta" i "Radujte se narodi", koje u solističkom ili zborskom aranžmanu izvode članovi klape i kazališta. Igrani dio programa obogaćen je mnoštvom referenci na bokeljske narodne običaje i leksik navezan na njih, stihovima hrvatskih pjesnika, ulomcima iz Evanđelja i, naravno, plesom.

Svima koji su gladni i žedni božićne atmosfere ovoga su ponedjeljka otvorena vrata Doma "Josip Marković" u Donjoj Lastvi. Tamo će se, s početkom u 19 sati, reprizirati opisani božićni program, organiziran pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.