Održan sastanak na temu imenovanja ulica u Donjoj Lastvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 10. prosinca 2015. - 11:04
Autor: 

Jučer je u zgradi Općine Tivat održan zbor građana Donje Lastve na temu imenovanja ulica. Sastanku su nazočili Jovanka Laličić, glavna administratorica i Ana Matijević,  tajnica SO Tivat, kao i  Ilija Janović, predsjednik Općinskog odbora HGI – ja. 

Premda se imena ulica moraju definirati do izbora koji nas očekuju u 2016., došlo je do razmjene mišljena i slaganja oko većine naziva, tako da bi uskoro  Savjet za davanje imena ulicama, naseljima i trgovima trebao  razmotriti prijedloge predstavnika Mjesne zajednice Donje Lastve. Između ostalog, Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore je istakao da bi dio obale uz more mogao nositi naziv poznatog dugogodišnjeg kapetana, dobrotvora i bivšeg predsjednika Općine, Tripa Matkovića.

Taj prijedlog je poslat na razmatranje i prije ovoga sastanka, ali je nužno proceduralno poštivati proces koji omogućava realiziranje ove hvalevrijedne ideje.

Mještani Donje Lastve tj. predstavnici Mjesne zajednice Donje Lastve su se s predstavnicima Općine složili oko većine predloženih imena, te se nadaju da će se složiti i oko spornih pitanja i da će doći do  dogovora, koji je prihvatljiv za obje strane.