Održan spektakularan dječji doček Nove godine

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 03. siječnja 2016. - 9:11
Autor: 

Spektakularan dječji doček Nove godine pod nazivom “Novogodišnja bajka - doček za djecu Nove 2016” održan je u Kotoru u prisustvu više od tisuću posjetitelja,  koji su uživali u bogatom programu za najmlađe.

Cjelodnevni spektakl organiziran  je od 11 do 22 sata  na pet lokacija u Kotoru, gdje su priređene predstave, koncerti, filmske projekcije,  kao i humanitarni novogodišnji bazari u kojima su podjednako uživali i najmlađi i njihovi roditelji.

Lijepe želje, dječji osmijeh, brojna iznenađenja, fantastičan light šou, džinovski Djeda Mraz, više od tisuću  paketića, desetak irvasa i 50 Liliputanaca, učinili su nezaboravnim godine svim posjetitelja.

Najveću pažnju izazvao je Djeda Guliver, džinovski Djeda Mraz, visok 13 metara koji je ispred Glavnih gradskih vrata djeci podijelio više od 1000 paketića. Organizatori programa su Turistička organizacija i Opština Kotor, Fondacija kotorskog festivala pozorišta za djecu i NVU “Karampana”. Veliki prijatelj manifestacije je Luštica Bay.

-“Novogodišnja bajka” zamišljena je kao velika pozornica lijepih želja i čestitki za zdravlje i veselu novu godinu, namijenjenih u prvom redu najmlađima. Vjerujemo da smo, uz pomoć naših partnera, uspjeli da stavimo osmijeh na svako dječije lice i da će pamtiti ovaj doček kao jedan od najljepših, priopćila je Vanja Petrović iz Turističke organizacije Kotor.

Posebno je emotivna bila predstava “Djeda Mraz u bolnici”, glumca i pjesnika Dejana Đonovića, kojom su paketići i najljepše želje najprije isporučeni malim pacijentima dječjeg odjeljenja Opće bolnice Kotor.

Humanitarnim hepeningom koji je namijenjen djeci s posebnim potrebama “Pričaj mi bajku”, mališani su uputili poruku da ne mogu postati veliki ljudi ukoliko ne poštuju različitosti. Program je održan uz podršku Udruženja djece s posebnim potrebama “Mali veliki korak”.

Rukotvorine kreativnih mališana iz vrtića i škola iz Kotora i Tivta, kao i Resursnog centra za sluh i govor, ponuđeni su na vrlo posjećenom tradicionalnom humanitarnom Novogodišnjem bazaru od koga je sav prihod namijenjen upravo najmlađima.

Uz neviđen light šou “Bajka” je završena žurkom na Trgu od oružja. Koncert za djecu “Show must go on” benda Škovacijera i sastava Toć napunio je glavni kotorski trg.