Održana „Bokeška noć“ za pamćenje

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 19. kolovoza 2018. - 10:23
Autor: 

Tradicionalna fešta Bokeljska noć održana je sinoć u Kotoru pred više tisuća posjetitelja.

Gradska muzika Kotor  i jedrilice Jedrličarskog kluba “Lahor” najavili su defile 42 dekorirane barke, koje su se publici i žiriju predstavile u tri kruga.

Žiri je radio u sastavu – Vlasta Mandić , predsjednica i članovi Goran Moskov i Lana Bokan , čiji je zadatak bio proglasiti najbolje.

Fond nagrada iznosio je 4.500,00 eura.

Prvo mjesto i nagrada  u vrijednosti od 1.500,00 eura pripala je  barci pod nazivom KOTOR U SLIKAMA. Drugo mjesto i 1.000,00 eura osvojila je MAMULA 2020, dok je treću nagradu i 500 EURA dobila barka EKO BOKA.

Šest specijalnih nagrada od po 250 eura dodijeljene su  kreacijama: NEMA LJUBAVI BEZ BOLA, UNICEF GRAD DJETETA, PRIJE DO MARSA NEGO DO ZAOBILAZNICE, JADRAN JUNIOR i ZAŠTITITE NAM MJETO I MI CEMO DOĆ.

Vaučere za večeru u Piceriji GALIJA u Tivtu, koja je jedan od sponzora  Bokeljske noći osvojile su barke GRATAKAČ i ŠTRAPADURA.

Program je vodio Dušan Davidović.

Nakon proglašenja najboljih, Kotorani i gosti su uživali u vatrometu s mora i s kopna.

Fešta se nastavila  po trgovima u Starom gradu uz klapu “Conta„ i pop rok grupe  „Nipplepeople“ i „TBF“ na glavnom gradskom  trgu. Na pjaci Svetog Luke nastupio  je„Justin's Johnson“, a na Pjaci od muzeja „Little sisters“. Na Pjaci od brašna za dobar štimung bio je zadužen „Ansambl Toć“, a kod Svetog Tripuna „The grupa“ i „Tri kvarta“. Legendarni „Who see“ zagrijao je atmosferu  na Pjaci od kina, „Galioti na Pjaci“ od mlijeka, a bend „Acustic Therapy“ na Pjaci od zatvora.

Ljubitelji  klapske glazbe uživali su uz  klape „Maris“ i „Bisernice Boke“ kod crkve Blažene Ozane, „Incanto“ i glazbeni sastav „Škuribanda“  na Škaljarskoj pjaci. Organizator „Bokeljske noći“ je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj Općina Kotor.

Partner je Javno komunalno poduzeće Kotor.

Bokeljsku noć je pomoglo Ministarstvo kulture u Vladi Crne Gore.

Sponzori su: Luka Kotor, Picerija Galija, Kotorska suvenirnica, Aqua viva, S leasing, Pomorski muzej Crne Gore Kotor, Pelinovo doo – Konoba Velji Mlin, Meridijan DMC, All – ing doo, Tujko doo, Turisti Ko, Đir taksi, Urban beauty by Nives i Advokatska kancelarija Ijačić.

Medijski sponzori su: Radio televizija Crne Gore, Radio Kotor, Radio Tivat, Radio Dux, Radio Herceg Novi, Radio televizija Budva, Radio D, Kotor TV, Portal Analitika, Boka News, Cafe del Montenegro, Culture corner, Fos media, Dnevne novine DAN i Antena M.