Održana posljednja ovogodišnja sjednica HNV-a

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 19. prosinca 2015. - 12:08
Autor: 

U Tajništvu Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi, jučer je održana posljednja ovogodišnja sjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, na kojoj su članovi izrazili svoje zadovoljstvo zbog uspješno izvedenih projekata tijekom ove godine.

Također, na sjednici je usvojen Zapisnik s prethodne sjednice HNV-a, kao i Dnevni red, a radilo se i na planu rada za predstojeće razdoblje. Iznijeti su mnogi prijedlozi i sugestije kako bi se došlo do najboljeg rješenja.

Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković nije krio zadovoljstvo zbog uspješno realiziranih projekata, te je naglasio da će iduća godina sigurno biti još uspješnija, te obogaćena mnogim aktivnostima Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore utemeljeno je 21. prosinca 2007. godine, kada je održana Elektorska Skupština na kojoj je nazočilo 70 elektora, kao predstavnici Ministarstva za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Vlade Crne Gore, viši savjetnik za pravne poslove Gazmend Cuca i sekretar Orhan Šahmanović. Prva sjednica HNV-a održana je 30. siječnja 2008. godine u Tivtu.