Održana promocija monografije "Lica mog vremena"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 07. kolovoza 2021. - 12:23
Autor: 

Promocija monografije “Lica mog vremena”, autora Duška Miljanića održana je sinoć u Atriju ljetnikovca Buća u Tivtu. Monografija je tiskana još prošle godine, a posvećena je Tivćanima i gradu koji je ostao u njihovim uspomenama. Monografiju sačinjavaju portreti, njih šezdesetak po izboru autora.

Na samom početku večeri nazočne je pozdravio direktor Centra za kulturu Tivat Neven Staničić, koji je kazao da ova monografija „sigurno zavrjeđuje vrijednost Tivćana“ i da o njoj možemo razgovarati kroz četiri osnovna segmenta: o ljudima, o gradu, o fotografiji i o dizajnu.

Posjetiteljima se obratio i profesor Lazar Pejović, koji je kazao da fotomonografija koja se oslanja na portrete ima dugu tradiciju. „To je nešto što istorija umjetnosti poznaje još od dvadesetih godina prošlog vijeka, a već su tada napravljene jedne ili dvije koje su paradigma ovog tipa fotografije“, rekao je prof. Pejović. On ističe specifičan senzibilitet Duška Miljanića, koji izlazi iz sredine kojom se bavi; on ovdje nastupa iz intimne pozicije, ne napuštajući svoj profesionalizam.

Tijekom večeri prikazan je i spot kantautorice Anite Popović, koja je imala dogovor s Majom Perfiljevom da snimi pjesmu po tekstu iz njezine zbirke. Anita je odabrala Majinu pjesmu „Karavan putuje“, a aranžman je nastao „u jednom dahu“.

Autor monografije Dušan Miljanić izrazio je zahvalnost svima koji su sudjelovali u ovom projektu.