Održano humanitarno natjecanje „Svi na banj“ po šesti put

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 13. kolovoza 2018. - 8:31
Autor: 

Humanitarno natjecanje u plivanju štafeta „Svi na banj“ po šesti put je održano na otvorenom bazenu u Kotoru.

Ovoga puta plivalo se u znak sjećanja na nedavno preminulog Kotoranina Duška Radevića – Bajla, koji je ranijih godina  bio i jedan od sudionika. Na početku banja minutom šutnje svi prisutni su mu odali počast, a onda je slijedilo kratko podsjećanje na protest,  koji su roditelji organizirali ispred zatvorenog bazena u Kotoru 16. 4., ove godine kada su, nezadovoljni sto djeca putuju na treninge u Budvu, apelirali  na nadležne da se konačno počne s njegovom rekonstrukcijom. Kako se do sada ništa nije riješilo djeca su izrazila negodovanje banerima, koji su bili okačeni na bazenu tijekom cijelog trajanja ove humanitarne akcije.

SVI NA BANJ VI.  realizirano  je uz pomoć 50 volontera i 52 sponzora, od kojih je njih 40 osiguralo nagrade za publiku. Plivalo je preko 400 sudionika u 120 štafeta, podijeljenih u 17 kategorija.

Pehar za najmlađu  sudionicu pripao je Taliji Popović, koja 5. 11., puni 2 godine.

Najstariji sudionik  bio je Nikolić Božidar (81 god), štićenik risanskog Doma starih Grabovac.

Organizator šestog humanitarnog natjecanja u plivanju štafeta je VK Primorac i Aerobik klub ASPIDA, uz pokroviteljstvo Općine Kotor.

Sakupljeno je 3.600 eura, ali to još nije konačna cifra,  jer se u međuvremenu javilo  još potencijalnih  sponzora, tako da će organizator konačnu sumu objaviti naknadno.