Održano šesto Match Race natjecanje

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 15. ožujka 2016. - 8:42
Autor: 

Šesto po redu Match Race natjecanje  u Portu  Montenegru je okupilo profesionalne europske timove. Nakon tri intenzivna dana moru, od 11. do 13. ožujka, na sportskim BLU26 jedrilicama, trofej je otišao u ruke ruskoj ekipi – posada tima iskusnog jedriličara Vladimira Lipavskyog je pobjednik Match Race natjecanja.

Na jakoj buri koja je bila konstantno između 15-20 čvorova, na udare i do 30, odjedrila su se 32 meča, odnosno dvoboja, a Lipavsky je imao 10 pobjeda, od čega tri u finalu. Drugo mjesto pripalo je Slovencu Dejanu Presenu koji je imao 8 pobjeda, a na trećoj poziciji je Saša Keković sa 6 pobjeda. PMYC ekipa je zauzela 5 mjesto, a za kormilom je bio Tivćanin Ilija Belan.

Po drugi put otkada Porto Montenegro Jahting klub organizira natjecanje  je rangirano sa Grade 3, što znači da se natjecanje  bodovalo na ISAF tabeli  (International Sailing Federation).  Natjecanje su sudili priznati Neven Baran (Hrvatska) i Martin Clasen (Njemačka).

Nakon intenzivnih dana provedenih na moru, sudionici su imali organizirani bogat program aktivnosti u marini i naselju Porto Monenegra. Ceremonija dodjele nagrada održana je u Jahting klubu Porta Montenegra.