OJU „Muzeji” Kotor tradicionalno darivala novogodišnje paketiće djeci grada Perasta

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 31. prosinca 2019. - 9:04
Autor: 

Općinska javna ustanova „Muzeji” Kotor darivala je  novogodišnje paketiće djeci grada Perasta, čime je nastavljena lijepa praksa prazničnog druženja peraških mališana u palači Bujović – Muzeju grada Perasta.

Novogodišnja fešta za najmlađe stanovnike Perasta priređuje se već sedmu godinu zaredom uz prigodan dječji kulturni program, a jednu od najljepših bokeljskih palača ni ovog puta nije zaobišao Djed Mraz. Podijeljeno je više od stotinu paketića predškolskoj i djeci koja pohađaju osnovnu školu.

“Poštovana djeco Perasta, poštovani roditelji, dobro došli u Muzej grada Perasta, u znamenito zdanje palate Bujović gdje se čuvaju brojne dragocjenosti vašeg i našeg drevnog grada.Dobro došli na ovo već sad tradicionalno druženje krajem stare a u susret novoj godini kada vas ovdje okupljamo da se skupa počastimo i da ovaj muzej iz godine u godinu sve više doživljavate kao svoj. Jer vaš i jeste. Kako ovdje čuvamo peraško kulturno nasljeđe, tako smo u obavezi da ga predstavljamo vama, najmlađim stanovnicima Perasta. Poštovana djeco, koristim priliku da vama i vašim roditeljima, u ime Opštinske javne ustanove Muzeji Kotor, u Novoj godini poželim dobro zdravlje, puno sreće i uspjeha i da se češće u radosti nalazimo u palati Bujović. Živjeli!“, kazala je direktorica ustanove mr.  Slađana Mijanović.

Pored novogodišnjih glazbenih  taktova, djeca su uživala i u pjesmama koje su recitirali njihovi vršnjaci Blanka Bilafer, Mihailo Kaluđerović, Andrea lalošević, Anja Jovanović, Darko Drašković i Nađa Vušurović.

Darivanje novogodišnjih paketića pomogla je kompanija “Voli.”