Okrugli stol u Perastu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 27. veljače 2019. - 10:06
Autor: 

Interaktivni okrugli stol „Muzej grada Perasta: Vizije razvoja" će se, povodom dana osnivanja Muzeja, održati u četvrtak, 28.2., s početkom u 12 sati u salonu Muzeja grada Perasta (OJU „Muzeji" Kotor).

OJU „Muzeji" Kotor, povodom obilježavanja 82 godine od osnivanja Muzeja grada Perasta, organizira Okrugli stol na kojem će se govoriti o perspektivi muzeja, s osvrtom na njegov koncept u bliskoj budućnosti, uz prilagođavanje suvremenim izazovima. Zaštita dobara pokretne i nepokretne kulturne baštine, kao i njena valorizacija, također je tema o kojoj će se diskutirati na Okruglom stolu interaktivnog karaktera.

Na Okruglom stolu govorit će Dušan Medin, direktor OJU „Muzeji" Kotor, Jelena Vukasović, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Općine Kotor, Dragana Lalošević, rukovoditeljica Muzeja grada Perasta, dr. Ilija Lalošević, redovni profesor Arhitektonskog fakulteta u Podgorici, mr. Zorica Čubrović, arhitektica i viša konzervatorica u Upravi za zaštitu kulturnih dobara – Područna jedinica Kotor i mr. Maja Uskoković, konzervatorica-restauratorica u Muzeju grada Perasta, dok će moderatorica biti Marina Dulović, muzejska pedagogica.