„Orjensko sedlo 2019.“

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 08. kolovoza 2019. - 10:05
Autor: 

Boćarski turnir „Orjensko sedlo 2019.“, koji ovom prilikom slavi i mali jubilej pet godina postojanja, održat će se u nedjelju, 11. kolovoza na planini Orjen.

Ovo je idealna prilika da se na boćarskom zogu i koji se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini u Crnoj Gori (1600 m) okupe ne samo uigrane boćarske ekipe, već i oni kojima su pri srcu boće kao dio kulturne tradicije ovog kraja. Ujedno, dobrodošla je i publika kao neizostavni dio štimunga bućanja. Osim boćarskog prvenstva, tu je po prvi put atraktivna disciplina gađanje buće na velike daljine, kao i organizirani obilazak prirodnih i povijesnih zanimljivosti okruženja. Nakon zajedničkog ručka upriličit će se i dodjela diploma, odnosno zahvalnica sudionika.

Park prirode „Orjen“, a naročito njegovi viši dijelovi, kakvo je i Orjensko sedlo, pruža u ovim ljetnim mjesecima idealne klimatske uvjete za razne aktivnosti na otvorenom. Uživanje u hladu šume munike, atraktivni okolni vidikovci i sportsko druženje u prirodi, razlozi su zbog čega je ovaj događaj svake godine sve posjećeniji.

Organizator i domaćin događaja je planinarski klub „Subra“, tehnički organizator Boćarski klub „Val“, a sve u suradnji s Agencijom za razvoj i zaštitu Orjena, Sekretarijatom za društvene djelatnosti i sport i Turističkom organizacijom Herceg Novi. U tijeku je i prikupljanje sponzorstava.

 

PROGRAM:

9h: okupljanje na Orjenskom sedlu, izvlačenje parova

10h: početak boćarskog turnira kao i pojedinačnog takmičenja u gađanju boće na velike daljine

Oko 12h: finale boćarskog turnira

Oko 13h: zajednički ručak u planinarskom domu „Orjen sedlo“

Oko 14h: obilazak „Ćesarevog puta“, ili vrha Kosmaš (1720m)

Oko 15h: svečana dodjela prelazne „Gorske buće“,diploma i zahvalnica

Sudjelovanje, odnosno prisustvo događaju je besplatno, a na vlastitu odgovornost, za maloljetne na odgovornost roditelja (staratelja). Dolazak i povratak su u vlastitoj režiji.

Telefon / viber za prijave boćarskih ekipa: 069 366 173

Telefon / viber za ostale info: 069 360 803.