Osvrt na 11. dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 12. srpnja 2018. - 10:55
Autor: 

Pretposljednjeg festivalskog dana Centar za kulturu Nebojša Glogovac Pančevo predstavio se kotorskoj publici s predstavom Tajna velikog nosa. Režiju za predstavu radila je Maša Vujošević, a igraju: Bojan Ivković, Nenad Okanović, Jasmina Večanski, Mladen Vuković. Ova predstava pokazuje da svi imamo svoje tajne. Tajne se nekad odnose na snove koje ne želimo da otkrijemo. Uči nas tome da ako oćutimo – možda se prije ostvare. Tajna velikog nosa  zapravo je priča o tajnama i snovima.

U okviru dječjeg scenskog stvaralaštva jučer  su svoje nastupe imali Kulturno kreativni centar Akord iz Nikšića, koji je izveo Akord Kotoru, kao i Folklorni ansambl Nikola Đurković, s nastupom Unuku je đede ispričao.

Na Kotorskom festivalu jučer se predstavio i književnik Uroš Petrović, najznačajniji pisac za djecu u regiji  i koautor čuvenog NTC sistema.

Iz Kotorskog festivala pozorišta za djecu za sutra je najavljena svečana dodjela nagrada u 21 h, nakon čega će biti izvedena predstava Cvrčak i mrav, ulaz je besplatan. U 18 h Kotorani će imati priliku  sudjelovati u Velikoj trampi, dok je prezentacija festivalskih radionica najavljena za 19 h na Pjaci od kina.  Bojan Ivković će održati radionicu pod nazivom Mjuziklaža.