Otvorena izložba „Festival vjetra kroz prizmu objektiva”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 06. svibnja 2023. - 13:10
Autor: 

U okviru „Festivala vjetra” otvorena je izložba Adriatic Artists : “Festival vjetra kroz prizmu objektiva”.

Boris Dragojević,  akademski slikar,  pojašnjava da je Adriatic Artists društvo umjetnika  posvećenih moru i vizualnim sadržajima vezanim za Jadransko more i Mediteran.

„Jadranske umjetnike čine profesionalni slikari i fotografi, ali i talentovani amateri, okupljani u cilju kreativnog druženja i zajedničkog digitalnog i izlaganja na kolektivnim izložbama”, kaže Dragojević.

On ističe da društvo djeluje već deset godina, a izložba u okviru Festivala vjetra 2023.,  njihovo je deseto zajedničko predstavljanje u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

„Svaka kolektivna izložba udruženja Adriatic Artist imala je svoju temu, a naša želja da se povežemo sa Festivalom vjetra odlučila je da tema desete izložbe bude Festival vjetra kroz prizmu objektiva”.

Antonela Stjepčević, predstavnica Festivala vjetra,  istakla je da je izložba fotografija dar Adriatik artista festivalu.

„Nakon izložbe na platou između ljetnjikovca Buća i Velike scene upriličen je koncert Igra vjetrova,  Milice i Milene Kankaraš. Riječ je muzičkom programu specijalno pripremljenom za ovu veče i za Festival. Inače prostor na kojem se koncert dešava promovisali smo tokom prvog izdanja Festivala vjetra”

Izložba “Festival vjetra kroz prizmu objektiva” postavljena je na dva galerijska nivoa JU Muzej i galerija Tivat, i publika će biti u prilici pogledati je u narednih deset dana.