Otvorena Mala biblioteka na otvorenom u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 04. listopada 2018. - 11:12
Autor: 

Aktivisti NVO Teserakt iz Tivta i NVO Naša akcija iz Kotora jučer su u Tivtu otvorili Malu biblioteku na otvorenom.  Ova aktivnost se realizira kroz projekt Otvorena knjiga, projekt koji je podržan od strane Općine Tivat u drugom natječaju za dodjelu sredstava za NVO iz 2017. godine. 

NVO Naša akcija već tri godine, u suradnji s lokalnim NVO (u ovom slučaju NVO Teserakt iz Tivta), sprovodi projekt „Malih biblioteka na otvorenom“, a biblioteka u Tivtu na Trgu od kulture, u malom parku, je deseti frižider koji je recikliran – oslikan i pretvoren u malu biblioteku. Ukupno je sakupljeno 250 knjiga a donacije su uručili predstavnici Knightsbridge škole, Srednje škole "Mladost", Osnovne škole "Drago Milović", Sekretarijat za kulturu Općine Tivat, kao i mnogobrojni drugi građani.

Biblioteka je dostupna svim građanima Tivta i njegovim posjetiteljima do 1. studenog, u skladu s Rješenjem Sekretarijata za uređenje prostora i izgradnju objekata, a obje NVO još u potražnji za permanentnom lokacijom za malu biblioteku kao što je to omogućeno u 10 drugih gradova gdje se one nalaze. Male biblioteke funkcioniraju po principu – uzmi knjigu, ostavi knjigu i već su dugogodišnje instalacije.  U Kotoru dvije takve biblioteke postavljene su na lokacijama Muljanska riva, a druga u bašti Kulturnog centra "Nikola Đurković".