Otvorenje ovogodišnjih Purgatorija postavilo visoke kriterije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 23. lipnja 2017. - 10:10
Autor: 

Mjuzikl „Mister Dolar”, Pozorišta  na Terazijama,  rađen po čuvenom djelu Branislava Nušića u adaptaciji i režiji Vladimira Lazića  izveden  je sinoć na Ljetnoj pozornici u  Tivtu što je predstavljalo sjajan početak ovogodišnjih Purgatorija. Mjuzikl sadrži 17 songova u kombinaciji različitih žanrova,  od džeza tridesetih godina 20. st., do narodnih pjesama, a brojni posjetitelji su imali priliku uživati u baletu, zboru i orkestru Pozorišta na Terazijama.

Dramaturgiju i tekst songova potpisuje Željko Miljanović, kompozitor originalne glazbe  je Ninoslav Ademović,  autor glazbenih aranžmana  i  orkestracije je Aleksandar Sedlar koji je i dirigent,  koreografkinja  je Milica Cerović, scenograf  Aleksandar Veljanović, a  kostimografkinja  Vanja Popović.

U  brojnoj  glumačkoj ekipi su  bili  Rade  Marjanović (kao Aleksandar Matković),  Marko Gvero,  Duško Radović,  Milan Milosavljević, Žarko Stepanov,  Milan Antonić, Dušica Novaković i drugi,  u ukupno 21 ulozi.

Sinoćnji mjuzikl je zaista brojne ljubitelje kazališta ostavio bez teksta, te  predstavlja jedno sjajno umjetničko osvježenje i rijetku priliku da uživamo upravo u ovakvom početku Purgatorija, koje će sigurno i ove godine opravdati ono što predstavljaju za  kulturu kako u Boki, tako i za sve one, koji Purgatorije prate tijekom čitavog ljeta i imaju priliku pratiti bogat kulturni program. Kao što je i selektorica Purgatorija istakla: „ Vreme u kojem živimo u ovogodišnjem izboru predstava, propitivaćemo kroz dela dramskih klasika i savremenih autora, koji su bili polazište pozorišnim umetnicima da ostvare niz uzbudljivih i vrednih scenskih kreacija bilo da je reč o glumi, režiji, scenografiji, kostimografiji, scenskoj muzici“.