Pijaca domaćih proizvoda u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 10. lipnja 2016. - 9:48
Autor: 

U cilju promoviranja  crnogorske autohtone gastro tradicije, Pijaca domaćih proizvoda u Portu Montengru, prva ovog ljeta, bit će organizirana u subotu 11. i nedjelju 12. lipnja na glavnoj promenadi kroz nautičko naselje oba dana vikenda, u periodu od 17 do 22 sata.

Svi posjetitelji će imati priliku da uživaju u degustaciji organskih autohtonih proizvoda iz svih krajeva Crne Gore: sušenom kandiranom voću i voćnim rakijama obitelji Damjanović, specijalitetima Olcinium Oil-a iz Valdanosa koji će predstaviti i svoje prvoklasno djevičansko ulje, ali i specijalitete od maslina, medu pomiješanom sa cimetom, tamnom čokoladom i orahom koje decenijama proizvodi obitelj Martinović. Domaćica Dragica Mirjačić će na svom štandu predstaviti proizvode od drenjina: likere, rakije, sirupe bez šećera, bistre sokove, džemove, kompote. Obitelj Borović iz sela Glisnica je certificirani proizvođač organskog kontinentalnog integralnog, raženog i heljdinog brašna, te će, zasigurno na pravi način upotpuniti crnogorski gastro proizvod na pijaci. Crnogorska kompanija Pipers Green predstavit će domaći musli, čips od heljde i lana, voćne namaze među kojima je, kod degustatora, najomiljeniji onaj od lješnjaka.

Sljedeće edicije Pijace domaćih proizvoda u Portu Montenegru ovog ljeta zakazane su za 11. i 12.7., 13. i 14. 8., i 3. i 4. rujan.