Pitanje Doma u Donjoj Lastvi riješiti kroz državne institucije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 11. ožujka 2022. - 14:22
Autor: 

 Jučer su državni tajnik  Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava mr. sc.  Bojan Božović i načelnica Direkcije za nacionalne i etničke manjine u Ministarstvu Mirela Ramčilović El Deeb boravili u službenom posjetu Hrvatskome nacionalnom vijeću Crne Gore.   

Državni tajnik Božović  istakao je spremnost Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava da u partnerskom odnosu s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore, i ostalim manjinskim savjetima,  i   nadalje  djeluje na unaprijeđenju položaja manjinskih savjeta  i institucionalnom rješavanju  pitanja koja su od značaja za zaštitu prava hrvatskoga naroda i ostalih manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori.

Predstavnicima Ministarstva je predsjednik Hrvatskoga  nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković predstavio brojne aktivnosti HNV-a , kao i probleme i izazove  s kojima se hrvatska zajednica u Crnoj Gori susreće.

 U posljednje vrijeme u tom je smislu svakako dominantno pitanje Doma kulture u Donjoj Lastvi, koje , zaključak je obje strane, treba biti riješeno dijalogom i sustavno kroz državne institucije.

Ukazano je također  u kojem pravcu bi trebalo djelovati  na daljem poboljšanju zakonskih rješenja i  zakonodavnog  okvira u dijelu koji se tiče manjinskih naroda u Crnoj Gori.  

Posjet  delegacije iz Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore  manjinskim nacionalnim  vijećima  ima za  cilj jačanje dijaloga o vladinim politikama  i akcijama na polju promocije i zaštite ljudskih i manjinskih prava. 

 

Ana Vuksanović