Pjaca od filozofa: "(Per)verzije ljubavi"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 25. srpnja 2015. - 9:41
Autor: 

Projekcijom holivudskog klasika "Afera za pamćenje" u kinu Boka u Kotoru 27. srpnja počinje ovogodišnja "Pjaca od filozofa", poseban program koji u sklopu Kotor Arta svake godine dovodi najzanimljivije filozofe današnjice.

Već drugoga dana, 28. srpnja program se premješta u novi prostor Jugooceanije (Dukley Art Center), gdje su na rasporedu u 19 i 21 sati predavanja jednog od najpoznatijih suvremenih ruskih filozofa Michaila Ryklina i belgijskog filozofa Laurenta de Suttera.

Drugog dana predavanja o temi ljubavi drže Srećko Horvat, dugogodišnji urednik "Pjace od filozofa", te poznata izraelska sociologinja Eva Illouz.

Ovogodišnja "Pjaca od filozofa" odmiče se od ustaljenih tema politike i društva, te se vraća srži filozofije - a to je ljubav. Na pitanje zašto baš ljubav kao tema, urednik Horvat odgovara: "Zašto ne? I ljubav je politika, a nema boljeg trenutka nego usred ljeta promišljati i prakticirati ljubav".

Belgijski filozof Laurent de Sutter još je provokativniji i na pitanje ima li smisla govoriti o ljubavi usred ljeta usred Kotora odgovara: "Nema smisla, i baš zato ima smisla", te dodaje da je "cijena ljubavi prevelika, ali ako ne platite previše, nikada je nećete dobiti".

Sva će predavanja biti održana na engleskom, uz diskusiju publike, a organizator je osigurao simultani prevod. Nužno je dodati da su sva događanja u sklopu "Pjace od filozofa" besplatna.