Počela fešta „koju nitko zatvorit ne može“

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 18. veljače 2017. - 19:55
Autor: 

Defileom mažoretkinja uz taktove Gradske muzike Kotor, započele su tradicionalne zimske karnevalske fešte u Kotoru.

Loši vremenski uvjeti otvorenje su preselili unutar gradske kafane Dojmi i okupili znatno manje posjetitelja nego ranijih godina, ali vrijedne domaćice, pa i domaćini (žene Risna, Kavča, karnevalske grupe „Karampane“, Jokine kužine iz Herceg Novoga, Resursni centar „Peruta Ivanović“, Crveni križ Kotor, Skalinada),  nisu bile ništa manje motivirane da i ove godine pripreme bogate i šarene trpeze i daju poseban šug onome što karnevalske svečanosti jesu.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Aleksandar Stjepčević, izrazivši zadovoljstvo što otvara ovu pučku feštu koju Kotor stoljećima baštini, i po kojoj je prepoznatljiva.

Kapo kotorskoga karnevala Luka Knezović je na sebi svojstven šaljiv način pozdravio „šaku jada Kotorana koliko ih je još ostalo“ i poručio da ovu manifestaciju koju imamo ne može nitko ugasiti.

Večerašnjem štimungu doprinio je sastav Poly & Lungo Mare iz Kotora, a voditelj programa bio je novinar Skala radia Branislav Knezović-

Narednih dana Kotor će mirisati karnevalskim šmekom, pa već sutra nudi priliku najmlađim feštađunima da u raznim kolorima i maštovitim kreacijama zavladaju gradom.

Veliki tradicionalni kotorski maskembal održat će se u subotu 25. veljače u PC „Vukšić“, a centralna manifestacija – suđenje i spaljivanje krivca za nedaće iz pasane godine održat će se 26. veljače, nakon čega će biti priređen koncert Tomislava Bralića i klape Intrade.

Organizator fešte je JU Kulturni centar “Nikola Đurković”, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Općina Kotor.

Manifestaciju je financijski pomoglo Ministarstvo održivog razvoja i turizma. Generalni sponzor Luka Kotor AD. Medijski sponzori su Radio Dux, Skala radio i Radio Kotor.