Počinju radovi na saobraćajnici MR1 II. faza i rekonstrukciji DTV Partizana

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 20. listopada 2018. - 8:56
Autor: 

Shodno Planu javnih nabavki Općine Tivat, objavljeni su tenderi i izabrani izvođači radova na rekonstrukciji nekadašnjeg objekta Sokolski dom, a sada poznat kao Društvo za tjelesno vaspitanje – “DTV Partizan”u Tivtu, odnosno za izgradnju druge faze saobraćajnice MR1 na poluotoku Luštica.

Potpisivanje Ugovora, s kompanijom “Bemax” za izgradnju druge faze saobraćajnice MR1, u ukupnoj vrijednosti 2.968.722,31€. planirano je narednog tjedna, nakon čega će početi radovi na ovoj dionici puta. Radovi na izgradnji druge faze saobraćajnice podrazumijevaju izvođenje građevinskih radova u dužini od 2,2 km, a planirani rok završetka radova iznosi 10 mjeseci od potpisivanja Ugovora. Druga faza predstavlja nastavak izgradnje saobraćajnice MR1 prve faze, u ukupnoj dužini od 2,5 km, koja je završena u lipnju 2018. godine. Izvođač radova bila je kompanija “Toškovići” d.o.o. iz Podgorice.

Izgradnjom ove saobraćajnice i kružnog toka kod prirodnog rezervata “Solila” povezuju se lokalni put za Radoviće i izgrađena saobraćajnica MR1 prva faza. Ova saobraćajnica predstavlja direktnu saobraćajnu vezu ka razvojnim projektima koji se grade na poluotoku Luštica, odnosno prema “Qatari Diar”-u i “Luštica Bay”-u. Saobraćajnica, za sada lokalnog karaktera, umnogome će olakšati saobraćaj na ovom dijelu poluotoks, a što je od posebnog značaja za mještane okolnih mjesnih zajednica.

Ugovor za rekonstrukciju druge faze DTV Partizan, vrijedan 185.733,69€, potpisan je sa kompanijom “Grand Design” d.o.o. Podgorica. Druga faza rekonstrukcije navedenog objekta podrazumijeva izvođenje građevinskih radova, postavljanje jake i slabe struje, protivpožarne zaštite i opreme. Završetkom rekonstrukcije DTV Partizana, Tivat dobiva multifunkcionalnu koncertnu dvoranu i scenu za izvođenje manjih dramskih formi, ukupne korisne površine 300m2. Zahvaljujući pokretnom mobilijaru, kompletan prostor dvorane ima mogućnost modificiranja u specifičan prostor, namijenjen održavanju poslovnih sastanaka, prijama, koktela, salonsko-sportskih dešavanja, modnih revija i sličnih događaja.

Ugovor za rekonstrukciju prve faze DTV Partizana potpisan je 28. prosinca 2017. godine s kompanijom “GKM” d.o.o. Podgorica. Prva faza obuhvaćala je zanatske radove kao što su elektro radovi jake struje, instalacija grijanja i klimatizacije, kanalizacija i vodovod, rekonstrukcija enterijera i eksterijera, kao i molersko farbarske radove. Navedeni radovi su uspješno okončani, a ugovorena cijena istih iznosila je 295.550,00€.