Podrška dr. Mira Kovača Hrvatima u Crnoj Gori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 17. travnja 2019. - 10:23
Autor: 

Predsjednik  Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora dr.  Miro Kovač prethodna dva dana boravio je u Podgorici na dvodnevnoj Konferenciji  mladih parlamentaraca Europske unije i Zapadnog Balkana, koja je okupila predstavnike 20 parlamenata država članica Europske unije i Zapadnog Balkana.

Svoj boravak u Crnoj Gori  gospodin Kovač je iskoristio i za posjet Perastu, Kotorskoj biskupiji, kao i Hrvatskom nacionalnom vijeću u Crnoj Gori.

Predsjednik HNV – a Zvonimir Deković istakao je  dobre odnose s institucijama u Republici  Hrvatskoj te ukratko približio aktualne probleme hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori.

Gospodin Kovač je naglasio  potrebu za održavanjem veza između Hrvata u Hrvatskoj i Hrvata izvan Republike Hrvatske. Također se osvrnuo na  prijateljske odnose sa Crnom Gorom te potporom Republike Hrvatske, kao  i  na značaj dobrosusjedskih odnosa na dobrobit svih, a posebno na hrvatsku nacionalnu manjinu u Crnoj Gori.

Josip Gržetić, v.d. predsjednika Hrvatske građanske inicijative,   izrazio  je zadovoljstvo dolaskom gospodina Kovača te želju za ponovnim dolaskom.

Dopredsjednica HNV - a gospođa Ljerka Sindik je gospodinu Kovaču  govorila o nastavi hrvatskoga jezika u Crnoj Gori te uskoro 15. obljetnici iste. Sastanku je nazočio i potpredsjednik Općine Tivat  gospodin Ilija Janović.

Posjet gospodina Kovača je još jedan primjer iznimno dobre suradnje i brige za Hrvate kao manjinu u Crnoj Gori te prigoda za rješavanjem određenih problema.

Audio: 
Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora dr. Miro Kovač