Poetski performans Snježane Akrap-Sušac u Budvi

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 31. kolovoza 2022. - 13:01
Autor: 

U Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” u budvanskom Starom gradu  je upriličen poetski performans Snježane Akrap-Sušac,  pod nazivom „Zamalo emotivne pjesme…i priče“.

Na samom početku su o autorici  i njenom stvaralaštvu govorili Berislav Latković i Dragan Popadić, nakon čega je sopranistica  Aleksandra Magud izvela kompozicije „Još ne sviće rujna zora“ i „Santa Lucia“ uz klavirsku pratnju Dejana Krivokapića. U poetskom performansu poeziju su govorili  Ljeposava Lela Dobriša, Berislav Latković, Zoran Petrušić i Dragan Popadić, uz sudjelovanje  i prema režiji autorice  Snježane Akrap-Sušac. Posljednju pjesmu je recitirala  mr. Lucija Đurašković i zaključila izuzetno posjećeni poetski performans u Modernoj galeriji u Budvi.

„Snježana Akrap-Sušac (rođena u Kotoru), pjesnikinja, prozaistkinja, spisateljica za djecu, publicistkinja. Više od tri decenije živi u Puli. Profesorica je hrvatskog jezika i književnosti. S Feodorom Grubaš Štifanić objavila je Malu zb(i)rku priča koja je 2015. godine odabirom Ministarstva kulture Republike Hrvatske ušla u naslove kojima se predstavlja hrvatska dječija književnost na Sajmu dječije knjige u Bolonji. S istom autoricom objavila je zbirku pjesma i priča za djecu Mic po mic. Godine 2013. uredila je monografiju Strukovne škole Pula. Pjesničku zbirku Žena posve obična objavila je 2016. godine, knjigu za djecu Mazilica 2017., a zbirku kraćih priča Znam gdje mi je mjesto 2018. godine. Drugu zbirku kratkih priča Snjeguljica ne jede jabuke objavila je 2019. godine. Bavila se novinarskim radom, te pisala članke i reportaže za glasilo hrvatske manjine u Crnoj Gori Hrvatski glasnik. Režirala je nekoliko poetskih performansa koji su izvođeni u gradovima Istre i Boke, te kazališnu predstavu Hrvatski bez muke (prema motivima iz djela E. Ionesca i D. Harmsa)“.