Porto Montenegro dobitnik novog prestižnog priznanja

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 26. siječnja 2017. - 10:45
Autor: 

Marina Porto Montenegro ovog siječnja dobitnik je prestižnog priznanja Marina koja se izdvaja po izuzetnosti (Marina of Distinction) za 2017.godinu, a koju dodjeljuje britanska Yacht Harbour Asocijacija (TYHA) – ovo je službeno prva i jedinstvena nagrada u ovoj kategoriji u istoriji TYHA-e.

Ovu počasnu nagradu uvrstili smo zbog toga što se marina za superjahte Porto Montenegro  izdvaja po svojoj izvrsnosti u usluzi – to potvrđuju glasovi inozemne nautičke klijentele na našem godišnjem natjecanju za nagradu Najbolja marina za superjahte, koji već treću godinu zaredom svrstavaju  Porto Montenegro među najbolje marine svijeta, istakao je izvršni direktor Yacht Harbour Asocijacije Jon White.

Nagrada se dodjeljuje marinama koje posjeduju akreditaciju Zlatna sidra, a vlasnici plovila i zakupci vezova glasuju u kategorijama: Britanska marina na obali, UK ostrvska marina, Internacinalna marina i Marina za superjahte. Praksa dodjeljivanja Zlatnog sidra podrazumijeva kategorizaciju od jednog do pet zlatnih sidara, pri čemu je Pet zlatnih sidara nagrada najvišeg ranga, te obilježje izvanrednog uspjeha u svim segmentima rada marine, što marina Porto Montenegro opravdava od 2011. godine.

„Ovo priznanje predstavlja satisfakciju za početak kalendarske godine, koja će marini Porto Montenegro donijeti nove izazove. Prvenstveno želim da zahvalim na svakom pojedinačnom glasu naših korisnika, vlasnika jahti u kapetana – svaki od njih je neprocjenjiva podrška u našem razvoju. Ova nagrada odraz je predanog rada i posvećenosti kompletnog tima Porto Montenegra, koji zadovoljava najviši nivo kvaliteta i usluge“, istakao je direktor marine Tony Browne. 

Britanska Yacht Harbour Asocijacija TYHA osnovana je kako bi na najefikasniji mogući način podržala razvoj nautičke industrije u svijetu. Cilj asocijacije je da nautičarima osigura i preporuči marine najviše kvalitete, u kojima će se razvijati i dobiti najviši nivo usluge.

Nagrada Zlatno sidro, u svojoj osnovi je volonterski program fokusiran na usluge u marini, te na obezbjeđivanje kvalitetne usluge veza za svakog vlasnika broda. Nagrada je ustanovljena prije 27 godina i temelji se na kodeksu Yacht Harbour Asocijacije – kodeksu koji je usmjeren na uslugu, dizajn, izgradnju i operativnost marina.