Porto Montenegro nastavlja suradnju s Centrom za socijalni rad

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 15. lipnja 2015. - 12:37
Autor: 

Predstavnici Centra za socijalni rad - Područna jedinica Tivat, i kompanije Adriatic Marinas dogovorili su potpisivanje Memoranduma o saradnji, prema kojem će kompanija Adriatic Marinas pomagati kupovinu neophodnosti za materijalno ugrožene porodice s područja opšćine Tivat.

Ovaj Memorandumom ozvaničit će dobru međupartnersku suradnju, u cilju pomoći sugrađanima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe i kojima je pomoć neophodna. Cilj ove saradnje  ogleda se u materijalnim donacijama od strane kompanije Adriatic Marinas, namijenjenim određenom broju socijalno najugroženijih kategorija s evidencije Centra za socijalni rad - Područna jedinica Tivat, odnosno obiteljima i pojedincima kojima je neophodna materijalna podrška u zadovoljenju najosnovnijih životnih potreba.

Na našoj evidenciji je oko 100 porodica koje su u stanju socijalne potrebe i kojima se svakog mjeseca usmjerava materijalna pomoć u zavisnosti od broja članova domaćinstva. Jedan dio tih korisnika su samohrane majke i stara lica koja nemaju srodnike koji su u mogućnosti da ih izdržavaju. Kompanija Adriatic Marinas je i ranije pokazala svoju društvenu odgovornost i angažovanost u cilju pomoći našim  sugrađanima, a potpisivanje ovog Memoranduma je samo ozvaničenje uspješne saradnje, istakla je mr Željka Stevović načelnica tivatskog Centra za socijalni rad.