Porto Montenegro obilježava desetogodišnjicu obnove neovisnosti Crne Gore

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 20. svibnja 2016. - 9:07
Autor: 

Marina za superjahte i luksuzno nautičko naselje Porto Montenegro u Tivtu, kao jedan od najznačajnijih investicionih projekata u turizmu u Crnoj Gori, obilježava desetogodišnjicu obnove neovisnosti Crne Gore. Oslanjajući se na gradsku manifestaciju Pine u crvenom, simbol Porta Montenegra, kran dizalice na mulu 1, od danas, 20. svibnja, tijekom večeri, bit će osvijetljen crvenom bojom.

„Crvena poruka“ je svojevrsna čestitka svim građanima Tivta, Crne Gore, ali i strancima koji žive i rade u gradu i zemlji, i koji ovdje stvaraju svoj dom. Tokom deset godina od obnove nezavisnosti, investicije su ključan pokretač razvoja Crne Gore, a za samo osam godina, od makete u svrhu prezentacije projekta, Porto Montenegro je postao luksuzni brend i najprosperitetnija investicija u Crnoj Gori, u kojoj je do sada uloženo preko 420 miliona eura. Otvaranje hotela Regent Porto Montenegro, jedinstveni događaji, regate, koncerti i izložbe internacionalnih umjetnika i međunarodna škola Knightbridge, samo su neki od razloga zašto se naša investicija smatra vodećom u segmentu turističkog proizvoda Boke Kotorske i Crne Gore kao nove jahting destinacije“, rekli su iz kompanije Adriatic Marinas.  

Povodom obilježavanja 1000 godina crnogorske državnosti Porto Montenegro u suradnji s Ministarstvom kulture Crne Gore i Centrom suvremene umjetnosti Crne Gore organizira izložbu Crnogorska suvremena likovna scena: vizija 8 umjetnika/ca, koja će biti postavljena od 7. do 30. 6. u Zbirci pomorskog nasljeđa. Na ovoj izložbi biće prikazani radovi 8 crnogorskih umjetnika, različitih likovnih poetika i tehnika izražavanja – Maja Šofranac, Ivanka Vana Prelević, Ratko Odalović, Draško Dragaš, Igor Rakčević, Roman Đuranović, Abaz Dizdarević i Nenad Šoškić. Izložba je autorski projekt Žane Filipović,povjesničarke  umjetnosti.