Porto Montenegro sudjelovao u globalnoj akciji „Sat za planetu“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 21. ožujka 2016. - 12:45
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro i hotel Regent su podržali globalnu akciju „Sat za planetu“, koja je obilježena u subotu, 19.ožujka, te su na 60 minuta isključili uličnu rasvjetu u naselju, kao i značajno reducirali potrošnju električne energije u hotelskom zdanju, u marini i rezidencijalnim kompleksima.

Ovom akcijom Porto Montenegra, ali i drugih kompanija i pojedinaca u gradu, Tivat je bio uvršten u grupu od više od 7.000 gradova, koji simboličnim gašenjem svjetla na sat vremena, podržavaju kampanju.

Ova globalna kampanja u svijetu se održala deseti, jubilarni put i još je  jednom poslana snažna da svako ima odgovornost prema životnoj sredini, i racionalnoj potrošnji električne energije tijekom svakodnevice i sprječavanju štetnih posljedica nastalih zbog klimatskih promjena. Ova inicijativa je postala globalni pokret kojem se prošle godine pridružilo preko dvije milijarde ljudi iz 172 zemlje svijeta.

U ovoj međunarodnoj akciji već godinama sudjeluju i  brojne svjetske metropole u kojima se gase svjetla i na značajnim turističkim objektima.