Posjet Adrijana Vuksanovića budućem premijeru Republike Hrvatske

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 07. listopada 2016. - 11:28
Autor: 

Nositelj liste Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović posjetio je jučer u Zagrebu predsjednika HDZ-a i budućeg premijera Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića. Tom prigodom su razgovarali o nastupajućim republičkim izborima u Crnoj Gori, kao i o problemima s kojima se susreće hrvatska nacionalna manjina u Crnoj Gori. Gospodin Plenković je izrazio potporu Hrvatima u Crnoj Gori, kao i Hrvatskoj građanskoj inicijativi na putu ulaska u Parlament Crne Gore.

“Želim iskazati radost sastankom s gospodinom Andrejom Plenkovićem, budućim premijerom Vlade Republike Hrvatske. Iako se u Hrvatskoj vode intenzivni pregovori oko sastava Vlade, on je izdvojio svoje vrijeme kako bi se imformirao za sve ono u čemu se hrvatska nacionalna zajednica u Crnoj Gori nalazi. On je pohvalio intenzivan put Crne Gore u euroatlanske integracije i odnos države Crne Gore prema manjinama, a također je iskazao nedvojbenu potporu jedinoj hrvatskoj stranci na predstojećim izborima, kako bi Hrvati imali svog zastupnika u Skupštini Crne Gore i kako bi na najbolji mogući način reprezentovali Crnu Goru kao demokratsku i zemlju koja poštuje multinacionalna i svaka druga prava”, istakao je Vuksanović.

Plenković je naglasio kako će buduća hrvatska Vlada strateški i odgovorno pomagati Crnoj Gori, kao i drugim zemljama jugoistočne Europe u procesu približavanja zemalja Europskoj uniji, čime će se stvoriti povoljan okvir za rješavanje preostalih otvorenih pitanja.

U razgovoru s Vuksanovićem, Plenković je poručio  i to da od Crne Gore očekuje nastavak predanog rada na reformskom procesu te jačanju društvenog i političkog konsenzusa o članstvu u EU i NATO-u.

Vuksanović je pozvao Plenkovića da za svoj prvi službeni posjet, kao premijer Republike Hrvatske, izabere Crnu Goru.