Posjet delegacije Privredne komore CG Hrvatskoj gospodarskoj komori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 26. siječnja 2022. - 11:30
Autor: 

Delegacija Privredne komore Crne Gore na čelu s predsjednicom dr.  Ninom Drakić boravila je u posjetu Hrvatskoj gospodarskoj komori, gdje im je domaćin bio predsjednik krovne privredne asocijacije Republike Hrvatske, Luka Burilović.

Tijekom sastanka ocijenjeno je da su odnosi dvije privredne komore na visokoj razini te da će se isti unapređivati i kroz druge dodatne sadržaje i mogućnosti.

Predsjednica Drakić je ocijenila da postoji interes proširivanja suradnje crnogorskih i hrvatskih privrednika, jer relevantni i službeni podaci ukazuju na značajan ekonomski i poslovni potencijal s obje strane.

„Uspješne prakse i iskustva, koje Hrvatska gospodarska komora ima iza sebe, a naročito one u evropskoj integraciji, dragocjene su za našu Privrednu komoru u vremenu koje dolazi“ - priopćeno je iz Privredne komore.

Jedna od centralnih tema povodom koje je organizirana i posebna prezentacija bilo je unapređenje komorskih usluga i uspostavljanje elektronskih i digitalnih servisa kako unutar komore, tako i u pogledu budućih nastojanja da Privredna komora Crne Gore podstakne i pomogne digitalizaciju samih poduzeća, odnosno naših članica.

Pored navedenog, u dijelu dalje suradnje dogovorena je organizacija susreta privrednika dvije zemlje te potpisivanje novog sporazuma o suradnji, a na temelju postojećeg, koji datira iz 2007. godine.