Posjet državnog tajnika Milasa Hrvatima u Boki

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 02. lipnja 2023. - 12:44
Autor: 

Jučer je predstavnike hrvatske zajednice u Crnoj Gori  posjetio državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, sa savjetnikom s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu dr. sc. Milanom Bošnjakom. Sastanku su nazočili: predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, generalna konzulica Generalnog konzulata RH u Kotoru Jasminka Lončarević, kao i predstavnici hrvatskih udruga u Crnoj Gori.

Gospodin Milas i gospodin Bošnjak, kad god su u prilici, posjete hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori te ti susreti su značajni zbog mogućnosti detaljnijeg razgovora o brojnim problemima hrvatskih udruga.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske uvijek se zalaže  za dobrobit hrvatskih manjina i u skladu sa svojim mogućnostima pomaže i  pruža  bezuvjetnu potporu.

Prilikom susreta u Tivtu istaknuta je potpora i predsjedniku HGI –ja Adrijanu Vuksanoviću na predstojećim izborima, kao predstavniku stranke,  koja se, u ne tako olakotnim okolnostima, zalaže za prava Hrvata u Crnoj Gori.

Deković i Vukasnović su izrazili zahvalnost gostima iz Središnjeg državnog ureda, ističući da je  njihov dolazak  od značaja zajednici, jer pokazuju empatiju za sve Hrvate u Crnoj Gori i brigu matične države, koja prepoznaje potrebu skrbiti za sve Hrvate izvan domovine.

Gospodin Milas i gospodin Bošnjak  danas borave u Kotoru, gdje su se u  Generalnom  konzulatu  susreli  s budućim studentima, zainteresiranim za studiranje u Republici Hrvatskoj. Sastanku je nazočio i gospodin Staša Skenžić, voditelj službe  Samostalnog sektora za koordinaciju europskih poslova i međunarodne suradnje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH.