Posjet ministra Goranovića hrvatskoj zajednici

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 13. kolovoza 2015. - 10:16
Autor: 

Jučer je ministar kulture u Vladi Crne Gore Pavle Goranović bio u službenom posjetu hrvatskoj zajednici u Tivtu. Njega su primili Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske krovne zajednice "Dux Croatorum". Sastanak je upriličen nakon zajedničkog posjeta otvorenju ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara.

U srdačnom razgovoru predsjednik Deković je upoznao Ministra s dosadašnjim uspjesima HNV-a na polju kulture. Izraženo je zadovoljstvo realiziranim projektima i nadasve više nego dobrom suradnjom, kako između Ministarstva kulture i Vijeća, tako i između ministarstava kulture Crne Gore i Hrvatske.

U cilju dinamiziranja postojećih i veoma dobrih relacija u kulturi država Crne Gore i Hrvatske, u planu je izvedba nekih od predstava s Dubrovačkih ljetnih igara u Crnoj Gori. Također, u sklopu obilježavanja 850 godina postojanja katedrale sv. Tripuna, koje će se slaviti 2016., razmatra se mogućnost gostovanja Hrvatskog narodnog kazališta i igranja "Ekvinocija" našega Iva Brkanovića, što je obostrana želja i Ministarstva kulture Crne Gore i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Na kraju posjeta ministar Goranović darovao je predsjedniku Dekoviću svoju novu zbirku poezije "Grad punog mjeseca".