Posjet ministra Gordana Marasa hrvatskoj zajednici Crne Gore

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 21. travnja 2015. - 12:24
Autor: 

Jučer su u zvaničan posjet Boki boravili Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta u Vladi Republike Hrvatske i Dijana Bezjak, pomoćnica ministra.

Tom prigodom sastali su se i s predstavnicima hrvatske zajednice u Crnoj Gori, izrazivši želju da bolje upoznaju pripadnike hrvatske manjine, i informiraju se s radom i problemima zajednice.

Nazočni na sastanku su bili veleposlanica Republike Hrvatske u Crnoj Gori Ivana Sutlić Perić, diplomantica Veleposlanstva Martina Krajačić, konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori Hrvoje Vuković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore Mirko Vičević, predsjednik OO Hrvatske građanske inicijative Tivat Ilija Janović, predsjednica OO Hrvatske građanske inicijative iz Kotora Ljiljana Velić, član upravnog odbora HGD Kotor Mario Brguljan i ravnateljica Radija Dux Milena Pilastro Kovačić.

Na početku sastanka predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković  izrazio je zahvalnost ministru Marasu na izdvojenom vremenu i predstavio zajednicu Hrvata u Crnoj Gori, naglasivši brojne aktivnosti koje predstavnici hrvatske manjine svakodnevno obavljaju kakve su: nastava hrvatskog jezika, dopunska nastava engleskog jezika, glazbene i druge sekcije, književne i druge kulturne događaje dostupne i široj javnosti. Nazočni su upoznali ministra s tekućim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom radu i djelovanju, i izrazili želju da  Republika Hrvatska pruži potporu hrvatskoj zajednici u budućem radu.

Ministar Maras je iskazao zainteresiranost za funkcioniranje i razvoj hrvatskog poduzetništva u Boki, i  spremnost da  kontaktu s predstavnicima Hrvata pruži potporu u daljem funkcioniranju.

Danas će predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta posjetiti prostorije Radio Duxa i ured Hrvatskog nacionalnog vijeća u Domu kulture “Josip Marković u“ Donjoj Lastvi.